Novi Sad
04.08.2011.
07:11 > 07:10
Direktor "Vodovoda" Branko Bjelajac zabranio je svojim zaposlenima da na poslu piju flaširanu vodu.  
  • @Anonimus - @opet i ja

    08.08.2011 06:35
    Los prilaz
    Vikend je prosao radno.
    Sto se apanaze tice tu opet moras malo rastabiriti neke stvari. Ako ti kreces od apanaze to ni slucajno ne treba da znaci (niti znaci) da i drugi to cine iz tih razloga.
    Da zakljucim, apanaze nema ni od kuda (bar za ovakve), a ti ako znas gde ima, budi drug, javi pa da pokusam-o. Ko zna mozda se i dobije koja crkavica. U ova teska vremena (SEKA) treba preziveti. Ovima sto pisu naredbe ovakvi ne trebaju kad imaju takvih kakav si ti.
    A sad iz pocetka. Popij casu te dobre vodovodske vode pa sedi i objasni nam kako nije losa, cak je i jedinstvena na svetu.
  • 08.08.2011 05:13
    @opet i ja
    Kako prodje vikend...nadam se da si dobio apanazu za svoje komentare...
  • @Opet anonimus

    05.08.2011 12:44
    Opet i ja
    Hajde molim te napisi jos koju pa da ovaj svet zakljuci ko je tu potencijalniji pacijent, Ti ili ja sto sa Tobom uopste pokusavam da polemisem.
    Prvo ne znam sta je rodjeno preduzece, a kada bi i znao onda bi u tom rodjenom preduzecu vodio racuna da moje musterije (potrosaci) imaju kvalitetnu uslugu ili proizvod iz tog mog rodjenog preduzeca. Sve ostalo se kasnije slaze u skladan mozaik.
    Uzalud dokazujes da je buva gluva i utoliko Te pozdravljam i zelim Ti brz oporavak.
  • Opet anonimus

    05.08.2011 10:20
    Vidi ovako, za 48 sati ni Bog ne moze da sredi vodu u Novom Sadu...toliko ste valjda pametni.
    Cinjenica da zabranjujes flasiranu vodu u firmi gde isporucujes pijacu vodu gradjanima je dobra sa teoretskog stanovista poslovne politike. Na sta bi licilo da ti dodju klijenti a tvoji radnici, u rodjenom preduzecu nece da piju vodu?
    E sad, sasvim je drugi par opanaka sto nasa voda ne valja, mada eto, ja je uredno pijem pa nista.
  • Kimi Liman

    05.08.2011 09:36
    @Boki
    @ Boki

    Lupetas.

    "Ovakva naredba je sasvim normalna i prihvatljiva". Pa ti si onda zesci mazohista. Ja bih se zapitao, ali iskreno.

    @Bora

    Upravo tako. Cirkus i rasulo.
  • Boki

    05.08.2011 08:20
    Halo
    Ovakva naredba je sasvim normalna i prihvatljiva.I u drugim firmama imate pravila reprezentacije i predstavljanja poslovnim partnerima i javnosti.Prva rečenica u ovoj vesti je krajnje zlonamerna i obmanjuje javnost.Ima i onih koji ne mogu sami da pročitaju izvorni tekst naredbe već su prinuđeni da veruju novinarskim komentarima.Ako sami pročitate tekst naredbe videćete da zaposlenim u vodovodu svakako nije zabranjeno da piju šta žele ali jeste da istu poslužuju gostima,partnerima i da je kupuju za svrhe reprezentacije.Mislim da autor ovog teksta duguje objašnjenje i izvinjenje javnosti
  • bora

    05.08.2011 08:07
    prolupo
    Pazi molim te sa čime se bavi ovaj direktor,naređuje,zabranjuje,smenjuje,otpušta,zapošljava,izmišlja kojekakve gluposti.Napravio je cirkus od vodovoda,svojom politikom i svojim dupeliscima.Novinari idite u ovu firmu pa vidite kako vodi kadrovsku politiku ovaj "stručnjak".Ovo je samo još jedna glupost u nizu.
  • @Dr Kimi

    05.08.2011 07:05
    Uskladjene aktivnosti
    Za ocekivati je da ce umesto flasirane vode posle toplog obroka dobijati hladno pivo, ili neko kvalitetno vino. Sto bi samo ovi u Lisju imali tu privilegiju da ne piju vodu ni flasiranu ni ovu ofarbanu?
  • @Anonimus

    05.08.2011 06:58
    Kako nema cudno?
    U tome je sve cudno, postovani sugradjaninu.
    Za razliku od Vas ja ne znam kakav je direktor, to zna ceo grad. Vasa faktura i prezentacija je tu da zamrsi ceo slucaj.
    A da sam koji m slucajem (ne dao im bog) ja direktor, kao sto nisam prva naredba bi glasila da pijaca voda u roku od 48 sati mora da ispunjava sve uslove koje voda za pice mora da ispuni, a onima koji su to do sada zaboravili pokazao putovnicu. Umesto njih vratio one koji znaju. Svima koji se ogrese o to pravilo putovnica bi bila urucena.
    Pa posle toga neka, brale, pije ko kakvu vodu hoce i neka arci svoje novce i za sta treba i za sta ne treba.
    A danas bi normalnije bilo da je u VIK zabranjena upotreba bilo koje vrste caja, jer ga mogu natociti iz slavine, sa svim dodacima.
  • 05.08.2011 04:59
    Direktor je posebna prica, ali ovde nema nista cudno. Zamislite kakva bi tek senzacija bila da ste se dokpali fakture sa dva slepera knjaza ili aqua vive...haha...
    Meni je skroz normalno da firma koja isporucuje pijacu vodu, zabrani upotrebu drugih flasiranih voda u svrhe prezentacije ili posluzivanja bilo koje vrste. Tkodje mi je ok sto je dozvoljena prodaja gazirane u kantini.
    I sve bi bilo za pohvalu, da u gradskoj vodine zivotari ono sto zivotari. Ovako, to daje prici jedan drugi negativniji kontekst.
  • Kimi Liman

    04.08.2011 20:33
    @@Kimi Liman
    Izvinjavam se mnogo lektore Karaklajicu. Evo primetih jos jednu gresku "trnerka" u mom komentaru. Sledeci put cu paziti, oprosti. Nemoj da si cepidlaka. Iznervirao me Branko s' podneblja, pa eto ispustih i to slovo "i".
  • 04.08.2011 20:21
    @Anastasija - da pojasnim
    Nikoga ne reklamiram. Za dotičnog čujem prvi put u životu, na kraju krajeva ne stanujem u Novom Sadu, ali voda vam je podnošljiva za piće. Komentar je neprimeren i glup, pošto niste u stanju da shvatite zakone poslovanja. Nije mi jasno da neko ko se pravi pametan, soli o pismenosti, ne shvata da je to najnormalnija odluka, tačnije on bi mogao da snosi posledice (kod privatnika sigurno bi "leteo" sa posla)zato što ne štiti interese firme. Primer je naveden u prethodnom obraćanju. Ne znam da li ste čuli, da vas privatnici obavezuju da koristite njihove proizvode na radnom mestu, u reklamne svrhe, a čak i privatno da delite flajere, uzorke i sl. To je zapadni sistem poslovanja. Kvalitet nema veze sa tim.
  • @Anonimus - Ko je lud da rekl

    04.08.2011 20:17
    Obavezno
    Propisao vam ili ne da idetet na specijalisticki pregled obavezno vec sutra to uradite. Sa vama je nesto vrlo problematicno. I zato ne oklevajte.
  • dr Kimi

    04.08.2011 19:37
    A šta je LISJE propisalo ? A SPENS ? jel boris propisao kad se PUMA kupa ?
  • Anastasija

    04.08.2011 19:05
    gotov je
    Treba mu spremiti košulju, zna se koju, a može i prugasto. Anonimus reklamira dotičnog, istovremeno mu viri iz g...
  • @Kimi Liman

    04.08.2011 18:30
    Nije majca, nego MAJICA (bar na ovom podneblju)!
  • pero

    04.08.2011 17:03
    voda do grla
    Voda je dobra ali za noge prati - napravite pretres u kuci direktora da vidite sta pije.
    Pa zar bi tu vodu dao svojoj bebi.
    Kako su ljudi dosli na ideju da kupuju vodu
    -zato sto vide sto proizvode a bilo bi dobro da i on vidi.
  • 04.08.2011 16:44
    Ko je lud da reklamira tuđ proizvod?
    Zgrožena sam "pismenošću", pre svega, komentatora, a onda i ostalih. Ovakve "pismenosti" ima i među fakultetskim profesorima. Od kada znam za sebe pijem česmušu i nikada mi ništa nije falilo od nje. Apsolutno je opravdan postupak direktora. Da kojim slučajem pravite kolače za prodaju, da li biste gostima ponudili svoje kolače ili kolače drugog poslastičara? Isto tako treba da se ponašaju i radnici jer od te vode primaju platu i uplaćuju im se doprinosi.
  • Kimi Liman

    04.08.2011 15:55
    Cirkus Kolorado
    Ovo je za sud. Treba da ga tuze. A o smeni da ne govorim, posto nije ni trebao oda bude tu gde je sad. Nema veze sa vezom, a to je samo dokazao ovom "naredbom".

    Pa sta on misli ko je on pa zabranjuje ljudima da piju vodu. To stvarno jos nisam nikad cuo. Cirkus smo postali.

    Za ovo se na sud ide i to preporuceno.
  • Krug

    04.08.2011 15:25
    Achtung, achtung!
    Na vašoj slici ste ostavili dokaz gde se vidi da vam je dostavljena slika primerka koji je bio namenjen rukovodiocima sektora. Danas je već unutrašnja kontrola počela s pretnjama i pokušavaju da pronađu ko je vaš "insajder" u "Vodovodu". Za sutra je najavljen pritisak na rukovodioce sektora da moraju sami da otkriju čiji je primerak na slici, inače će od ponedeljka svi biti smenjeni! Takođe se već izvesno vreme pokušava ući u trag onome ko je javio da je direktor otišao na službeni put dva dana ranije nego što mu je pisalo na putnom nalogu i razbio kola u Italiji. Taj Beljajac ne shvata da "Vodovod" nije njegov nego svih nas koji živimo u Novom Sadu i redovno plaćamo račune!
  • aqua viva

    04.08.2011 14:25
    Za ove sto "brane" nenormalnu odluku (cuj "naredba") - lepo pise da je zabranjena nabavka i posluzivanje U BILO KOJE SVRHE, dakle nema flasirane, a u kafe-kuhinjama je dozvoljena prodaja samo flasirane GAZIRANE, ne i "obicne"
  • supermen, nepismen...

    04.08.2011 13:11
    gazirana ne
    Vrlo rado bih ugostio gospodina direktora casom vode iz cesme sa Novog Naselja mrko smedje crnih kolorita. Ako su potrebni uzorci obavestite me gde treba da ih dostavim na analizu a mogu njome da pocaste goste svoje cenjene firme i time dodatno ustede na reprezentaciji. Hvala i ziveli!
  • GRAMATIKA nije jača strana

    04.08.2011 09:39
    NIJE GLAGOL, NEGO PRIDEV
    Reč ''negazirana'' se piše zajedno!!!
  • Kimi Liman

    04.08.2011 09:31
    Totalno rasulo
    Srednji vek. Sta ovaj nestrucnjak sebi daje za pravo i cime se samo on bavi? Nije mi jasno da ovakav lik je na toj poziciji godinama:

    1) nestrucan (dosuse strucan da popuni nemu kartu i igra zemljopis)

    2) nereprezentativan (stalno u majci, jos mu samo trnerka fali)

    3) nekulturan

    Toliko o tome koliko grad vodi racuna o starteskom resursu jedne zajednice.
  • TT

    04.08.2011 09:29
    nepismeni direktor
    što i ne čudi pošto je non stop u nekim majicama a ne odelu kako bonton nalaže.
    "zabranjana"
    "ne gazirana"
  • matori

    04.08.2011 09:17
    ne gazirana
    se pise sastavljeno
  • dada

    04.08.2011 09:01
    Pametan covek.da je takvih vise oko ovog nesrecnog Rodnija...
  • Ph1

    04.08.2011 08:51
    sundjer bob

    Netrpeljivost prema boci datira još iz vremena rane mladosti.
    Kao pasionirani čitalac stripova, na prvu loptu je osetio odbojnost prema - Flašu,
    Gordonu...
    A možda je u svadji sa Knjazom Milošom-em...
    Sreća naša je, što kao ljubitelj stripa nije zamrzeo Tarzana.
    Isekao bu svu šumu i potopio Novi Sad vodom iz JKP ViK
  • 04.08.2011 08:29
    Srećom tu je fotografija sa koje sa može pročitati šta u Naredbi piše.
    Autor foto vesti se nažalost nije potpisao. Vest je preneta krajnje tendeciozno i nekorektno. Urednik portala bi morao da orati pažnju na ovoakve zloupotrebe koje ruše kredibilitet portala. Nadam se da ovo nije smišljeno uradjeno. Nažalost u ovom trenutku moram da sam na strani mrskog mi direktora JKPa
  • 04.08.2011 08:28
    Ovo je sasvim OK i podrzavam ovakvu odluku. Zasto niko nikada nije pomenuo kakvog je zapravo kvaliteta flasirana voda u koju se svi kunu? Od kada sam se rodio u ovom gradu pijem iskljucivo vodu sa cesme i nikada nisam imao problema. Ne pada mi na pamet da kupujem vodu koja je istog ili jos goreg kvaliteta.
  • jova limanac

    04.08.2011 08:06
    Ovaj direktor je "ne pismen" :-)
  • KAFE KUVARICA

    04.08.2011 07:58
    Bravo majstore
    Znači flaširane vode ima u kafe kuhinji. Znači tako biće većeg prometa kod kuvarice ima žena da radi ko u kafani, a zarada pola pola sa direktorom.
  • milos

    04.08.2011 07:54
    Amaterizam
    Umesto da poboljšaju kvalitet usluge i proizvoda, javna preduzeća u jeku nadolazećih izbora preko pamfleta i jeftinih političkih trikova pokušavaju da ubede nekoga da nešto vrede. Još bolje je kako je direktor Toplane preko tzv. 'Toplanskih Novosti' skoro isprozivao direktno zaposlene koji su mu najviše zasmetali i to poslao svima poštom.
  • komentator

    04.08.2011 07:47
    gramatika naša dika
    ajd` što greše devojčice na Facebook-u ali kad direktor u naredbi...
  • Srki

    04.08.2011 07:46
    Naredba
    Ova naredba se odnosi samo na nabavku koju vrsi preduzece!Znaci,nije zabranjeno radniku da sa sobom na posao ponese flasicu vode za licnu upotrebu,ako ne zeli da pije cesmusu.Ova naredba se moze smatrati kao i mera stednje,jer zasto da vodovod kupuje flasiranu vodu,a ima svoju.
  • зики

    04.08.2011 07:44
    вода
    Да ли је лик нормалан!?
  • djuro

    04.08.2011 07:37
    Ajd da im verujemo. Voda je odvratna zadnjih mesec dana! Em nije cista, a tek sto smrdi.
  • znalac

    04.08.2011 07:37
    nisam potrosac
    Ja pijem iskljucivo cesmusu, nemam nameru da kupujem Del boj vodu u marketu. I nikada nisam imao problem niti cu imati. Idijoti su oni koji kupuju.
  • 04.08.2011 07:34
    još jedna glupost Bjelajca
    Aman,zaman u kom veku živiš ti čoveče.Pusti ljude da piju šta hoće.Ja lično ne pijem tvoju česmušu, a predpostavljam da ni radnici vodovoda to ne čine, zarad sopstvenog zdravlja.
  • Miki

    04.08.2011 07:32
    Mozda je
    ona dobra na izvoru u vodovodu, ali dok prodje kroz sistem i dodje do cesme...no way Jose da to valja.
  • 04.08.2011 07:19
    Domišljato
    Ovo je pravi način da se reši viška zaposlenih. To bi trebalo u svim javnim ustanovama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna